СДЕЛАЙТЕ СВОИ УРОКИ ЕЩЁ ЭФФЕКТИВНЕЕ, А ЖИЗНЬ СВОБОДНЕЕ

Благодаря готовым учебным материалам для работы в классе и дистанционно

Скидки до 50 % на комплекты
только до

Готовые ключевые этапы урока всегда будут у вас под рукой

Организационный момент

Проверка знаний

Объяснение материала

Закрепление изученного

Итоги урока

План урока английского языка по обучению лексике в 7 класса по теме "Eating Out"

Нажмите, чтобы узнать подробности

 

Урок содержит в себе план урока, презентацию, аудио и видео материалы.

Практическая цель:           Введение и первичное закрепление лексики по теме, навыка аудирования и говорения

Образовательная цель: Расширение кругозора учащихся, создание условий для отработки навыков и умений в чтении, говорении, восприятии речи на слух

Воспитательная цель:       Повышение мотивации к изучению английского языка

Развивающая цель:           Развитие речевой творческой активности учащихся, развитие познавательного интереса, развитие памяти, внимания, логического мышления

Просмотр содержимого документа
«IV курс»


План урока английского языка по обучению лексике в 7 классе с углубленным изучением английского языка по учебнику «English Students Book», авторы: Н.В. Демченко, Н.В. Юхнель


Проблема / ситуация: Eating Out

Речевые функции: expressing ideas and opinions, giving reasons and arguments, sharing opinions

Практическая цель: Введение и первичное закрепление лексики по теме, навыка аудирования и говорения

Образовательная цель: Расширение кругозора учащихся, создание условий для отработки навыков и умений в чтении, говорении, восприятии речи на слух

Воспитательная цель: Повышение мотивации к изучению английского языка

Развивающая цель: Развитие речевой творческой активности учащихся, развитие познавательного интереса, развитие памяти, внимания, логического мышления

Оснащение урока:

  • Раздаточный материал.

  • Компьютер.

  • Видеофрагмент.

  • Доска.



Этап

Задача этапа

Содержание

Время

Teacher

Pupils

Начало урока

Подготовка учащихся к работе на уроке

Good morning, girls and boy. As you already know, my name is Marina Sergeevna. I’m glad to see you. Sit down, please. How are you today? That’s nice to hear. I hope we'll have a wonderful time together.

Приветствуют учителя; отвечают на вопросы

1

Речевая зарядка

Введение учащихся в атмосферу иноязычного общения

- Look at the pictures on the blackboard.

How do you think what is the topic of our lesson?

- Well done! You are right!

- Now, look, please, at this quote by Bernard Show: «Science never solves (find an answer to) a problem without creating ten more». Do you agree with this statement? And why do you think so? (The more we learn about something, the more we realize that we still have to learn. And that's a pretty cool thing about science).

- Well, thank you for your answers. You may have guessed that today we will speak about science. We will learn new words, watch the video, practice oral speech and at the end of the lesson we will play in quiz.

Называют тему урока.

Высказывают свое мнение


Слушают, осмысливают план работы

3

Введение новых

ЛЕ


Формирова-

ние знаний и

первичных

лексических

умений и навыков

- Now, open your books at page p.78 ex. 1. You should remember these new words. Please, read and translate them. And then try to express their meaning.

Учащиеся читают, переводят и дают значения этих слов.

4

Пред-демонстра-ционный этап

Снятие лекси-ческих трудностей

- Before watching the video about Food in Britain we will do the exercise.

You see words and their definitions; you have to match the words to their definitions and also try to translate them:

Cereal- a food that is made from grain and eaten with milk, especially in the morning

Main meal- the same as main course. It comes after the starter and before the dissert.

Foreign- belonging to another country; not native

Thai- something that relates to Thailand

Chips- are thick slices of potato that has been fried.

Cauliflower- a garden plant related to the cabbage

Cod- fish of the colder parts of the North Atlantic

Vinegar- is used to add a sour taste to foods

Учащиеся знакомятся со словами, пытаются перевести их

3


Постановка коммуник. задачи

- You should watch the film carefully, because after watching the video you should answer: what is convenience food.

Учащиеся слушают, осмысливают.

1

Демонстра-ционный этап

Создание четких образов восприятия

- Let’s watch the video.

Учащиеся смотрят видеофрагмент.

5

Пост-демонстра-ционный этап









Контроль понимания













- So, what’s your favourite food,….?

- What does the usual English breakfast consist of?




- What time do the British have lunch?



- What is convenience food? Can you translate it? (Полуфабрикат)



- What do British eat at lunch and at dinner?






- Do people often eat at home or go out?


- Who can say which of the foreign restaurants are the most popular in London?


- What is the traditional food in Britain?


- Milk and cereal; toast with jam or marmalade. Fruit juice, tea or coffee. Bacon, eggs, sausage, tomato and fried bread.

- They have lunch at about twelve or one o’clock.

- We don’t prepare convenience food. We just put it in the oven or the microwave.

- At lunch they eat sandwich or snack.

At Dinner they eat meat, fish or vegetables, pizza and pasta are popular, too.

- People don’t just eat at home, they also go out.

- The most popular are Chinese, Indian, Thair, Italian.

- Fish and chips.

4

Физкультмминутка

Снятие напряжения, усталости

- Now we have moving activities.

One by one you will go to the blackboard.

You see some pictures on one side of the board and their names on another side of the board. Your task is to match them and make up one sentence with this word.

Well Done!

Учащиеся выходят к доске и соединяют картинку со словом.

5

Трени-ровка лекси-ческого материала

Формирова-

ние

лексических

навыков

Now, open the student’s book at page 78 ex. 2. You should match the adjectives to the nouns. Do you know these words? You have 3 minutes.

Выполняют упражнение. Затем читают по одному с выбранным ответом.

5

Активизация новых ЛЕ в аудирова-нии

Совершен-

ствование

лексических

навыков

Ex. 3 p. 78. Listen to some people talking about restaurants they have been to. Who is(n’t) satisfied? Why(not)?

Внимательно слушают аудиозапись, затем отвечают на вопросы учителя.

5

Активизация умений монологической речи

Формирование умения составлять монологическое высказывания на тему

Open the book at page 80 ex. 1 a. In this exercise you have the names of supermarket sections.

Let’s read and translate them.

Now, tell me please 2 things you usually buy from each supermarket section. What can we buy in dairy products?

Let’s do point B. Now, we will work In pairs, you should use your lists of products from each section, ask and answer questions according to the Example.

Каждый учащийся называет одно-два слова относящиеся к определенному отделу продуктов в магазине.


Задают друг другу вопросы по примеру.

5

Домашнее задание


You’re homework for tomorrow is Portfolio on page 78. Think of an unusual restaurant in our town where you have been and write a short review of it (40-50 words). Write about the location, décor, food, prices and atmosphere using new words.

Do you all understand what you have to do for homework?

Записываю домашнее задание в дневники

2

Завер-шающий этап

Подведение итогов урока

I’m sure that you have found out something new and interesting for you during the lesson. Tell me, please, what you have learnt today?

Your marks are … You’ve got…(Your answers are very good… You should work harder.  You should be more active…)

Thank you for your work.

Our lesson is over. Good bye!

Обсуждают, что они узнали во время урока

2








Просмотр содержимого презентации
«Презентация»

WAITER  [ˈweɪtə]

WAITER

[ˈweɪtə]

MENU  [ˈmenjuː]

MENU

[ˈmenjuː]

DESSERT  [dɪˈzɜːt]

DESSERT

[dɪˈzɜːt]

CHEF  [ʃef]

CHEF

[ʃef]

BILL  [bɪl]

BILL

[bɪl]

TIP [ˈtɪp]

TIP [ˈtɪp]

NAPKIN [ˈnæpkɪn]

NAPKIN [ˈnæpkɪn]

SOFT DRINKS  [sɒft drɪŋks]

SOFT DRINKS

[sɒft drɪŋks]

LINEN TABLECLOTH  [ˈlɪnɪn ˈteɪblklɒθ]

LINEN

TABLECLOTH

[ˈlɪnɪn ˈteɪblklɒθ]

SIDE DISH  [saɪd dɪʃ]

SIDE DISH

[saɪd dɪʃ]

FOUR-COURSE MEAL  [fɔː kɔːs miːl]

FOUR-COURSE

MEAL

[fɔː kɔːs

miːl]

SERVING [ˈsɜːvɪŋ]

SERVING [ˈsɜːvɪŋ]

SEAFOOD DISHES  [ˈsiːfuːd ˈdɪʃɪz]

SEAFOOD DISHES

[ˈsiːfuːd ˈdɪʃɪz]

MAIN COURSE [meɪn kɔːs]

MAIN COURSE

[meɪn kɔːs]

STARTER [ˈstɑːtə]

STARTER [ˈstɑːtə]