СДЕЛАЙТЕ СВОИ УРОКИ ЕЩЁ ЭФФЕКТИВНЕЕ, А ЖИЗНЬ СВОБОДНЕЕ

Благодаря готовым учебным материалам для работы в классе и дистанционно

Скидки до 50 % на комплекты
только до

Готовые ключевые этапы урока всегда будут у вас под рукой

Организационный момент

Проверка знаний

Объяснение материала

Закрепление изученного

Итоги урока

Технологическая карта"Stewed Vegetables"

Нажмите, чтобы узнать подробности

Данный файл может использоваться для работы с обучающимися специальности 43.02.10 Повар, кондитер. Его можно использовать на уроке и для самостоятельной работы обучающихся.

Просмотр содержимого документа
«Технологическая карта"Stewed Vegetables"»

Technological Card

Name of the dish (product): Stewed vegetables

Raw materials

Gross(g)

Net(g)

1

Oil

7.50

7.50

2

Potatoes

150.00

105.00

3

Onion

8.75

6.53

4

Beets

43.75

31.25

5

Tomatoes

5.00

5.00

6

Carrots

12.50

8.40

7

Cabbage

103.75

95.00

8

Output


200





Cooking Technology

Wash the beets, pour with boiling water, cook at low boiling for 1 hour 20 minutes. Drain the broth and quickly cool the beets in cold running water. Peel the beets and cut into stripes. Cut fresh cabbage into stripes, potatoes- into cubes. Put them in a pot, add water (20-30% by weight of raw vegetables), melted butter and simmer until half-cooked while stirring. Add browned carrots and onion and pre-blanched tomatoes and stew until cooked for 35-40 minutes. Add beets and salt 10 minutes before the end of cooking.

Quality Requirements

Vegetables should be cut into the appropriate shape and size.

The consistency is soft, juicy. The cabbage is elastic.

The taste is sweet and sour, moderately salted.

The color is characteristic for each type of the vegetable.