СДЕЛАЙТЕ СВОИ УРОКИ ЕЩЁ ЭФФЕКТИВНЕЕ, А ЖИЗНЬ СВОБОДНЕЕ

Благодаря готовым учебным материалам для работы в классе и дистанционно

Скидки до 50 % на комплекты
только до

Готовые ключевые этапы урока всегда будут у вас под рукой

Организационный момент

Проверка знаний

Объяснение материала

Закрепление изученного

Итоги урока

Презентация к внеурочному занятию по английскому языку "Английская чайная церемония".

Нажмите, чтобы узнать подробности

Презентация к внеурочному занятию по английскому языку "Английская чайная церемония".

Просмотр содержимого документа
«Презентация к внеурочному занятию по английскому языку "Английская чайная церемония".»

 WELCOME TO OUR TEA PARTY!

WELCOME TO OUR TEA PARTY!

ЧТО АНГЛИЧАНЕ ГОВОРЯТ О ЧАЕ:  Seven cups of it make you up in the morning; nine cups will put you to sleep at night . •  If you are hot, tea will cool you off, and if you are cold, it will warm you up.   If you take it in the middle of the morning, it will stimulate you for further work; if you drink it in the afternoon, it will relax you for further thought. Then, of course, you should drink lots of it in off hours.  The test of good tea is simple. If a spoon stands up in it, then it is strong enough; if the spoon starts to wobble, it is a feeble makeshift.

ЧТО АНГЛИЧАНЕ ГОВОРЯТ О ЧАЕ:

  • Seven cups of it make you up in the morning; nine cups will put you to sleep at night .

If you are hot, tea will cool you off, and if you are cold, it will warm you up.

  • If you take it in the middle of the morning, it will stimulate you for further work; if you drink it in the afternoon, it will relax you for further thought. Then, of course, you should drink lots of it in off hours.
  • The test of good tea is simple. If a spoon stands up in it, then it is strong enough; if the spoon starts to wobble, it is a feeble makeshift.
ИСТОРИЯ АНГЛИЙСКОГО ЧАЯ С тех пор, как в 1664 году купцы Ост - Индской компании преподнесли в дар королю Карлу Второму два фунта сухого «китайского листа», англичане в полной мере оценили его терпкий вкус, приятный аромат и универсальные целебные свойства. Карл II

ИСТОРИЯ АНГЛИЙСКОГО ЧАЯ

С тех пор, как в 1664 году купцы Ост - Индской компании преподнесли в дар королю Карлу Второму два фунта сухого «китайского листа», англичане в полной мере оценили его терпкий вкус, приятный аромат и универсальные целебные свойства.

Карл II

  TEA TIME:    6:00   MORNING TEA   8:00   BREAKFAST TEA   11 : 00  ELEVEN O’CLOCK TEA OR ELEVENSES   11 : 00 – 17 : 00   TEA BREAKS    17 : 00    FIVE-O’CLOCK TEA   21 : 00 – 22 : 00   HIGH TEA

TEA TIME:

6:00

MORNING TEA

8:00

BREAKFAST TEA

11 : 00

ELEVEN O’CLOCK TEA OR ELEVENSES

11 : 00 – 17 : 00

TEA BREAKS

17 : 00

FIVE-O’CLOCK TEA

21 : 00 – 22 : 00

HIGH TEA

« ENGLISH TEA »  END  « RUSSIAN TEA » АНГЛИЙСКИЙ ЧАЙ – ОЧЕНЬ КРЕПКИЙ ЧАЙ. МОЛОКО ОБЫЧНО ДОБАВЛЯЕТСЯ В КРЕПКИЕ УТРЕННИЕ СОРТА ЧАЯ, ЧТОБЫ СБАЛАНСИРОВАТЬ ДЕЙСТВИЕ КОФЕИНА АНГЛИЧАНЕ ЛЮБЯТ ЧАЙ С ЛИМОНОМ, ХОТЯ САМИ НАЗЫВАЮТ ЕГО «РУССКИМ ЧАЕМ». ЛИМОННЫЙ СОК ДЕЛАЕТ ЧАЙ БОЛЕЕ СВЕТЛЫМ НА ЦВЕТ И МЯГКИМ НА ВКУС

« ENGLISH TEA » END « RUSSIAN TEA »

АНГЛИЙСКИЙ ЧАЙ – ОЧЕНЬ

КРЕПКИЙ ЧАЙ. МОЛОКО

ОБЫЧНО ДОБАВЛЯЕТСЯ В

КРЕПКИЕ УТРЕННИЕ СОРТА

ЧАЯ, ЧТОБЫ СБАЛАНСИРОВАТЬ

ДЕЙСТВИЕ КОФЕИНА

АНГЛИЧАНЕ ЛЮБЯТ ЧАЙ С

ЛИМОНОМ, ХОТЯ САМИ

НАЗЫВАЮТ ЕГО «РУССКИМ

ЧАЕМ». ЛИМОННЫЙ СОК ДЕЛАЕТ ЧАЙ БОЛЕЕ СВЕТЛЫМ НА ЦВЕТ И МЯГКИМ НА ВКУС

FOR ENGLISH TEA CEREMONY YOU NEED: A teaspoon, a fork and a knife A small vase with fresh white flowers  A table covered by a white or blue tablecloth A dessert plate Napkins  A teapot with tea A tea cup and a saucer

FOR ENGLISH TEA CEREMONY YOU NEED:

A teaspoon, a fork

and a knife

A small vase with fresh

white flowers

A table covered by a

white or blue tablecloth

A dessert plate

Napkins

A teapot with tea

A tea cup and a saucer

FOR ENGLISH TEA CEREMONY YOU NEED: A tea-cozy A jug with boiled water A jug with milk or cream A sugar-bowl with sugar cubes A tea strainer with a saucer for it

FOR ENGLISH TEA CEREMONY YOU NEED:

A tea-cozy

A jug with boiled water

A jug with milk or cream

A sugar-bowl with

sugar cubes

A tea strainer with

a saucer for it

HOW TO MAKE ENGLISH TEA :  Fill the kettle with cold water.  Boil the water.  Warm the pot.  Put one teaspoon of tea in the pot for each person.  Pour hot water into the pot.  Let the tea infuse for five minutes, then stir and serve.  If you want, you can add some milk and sugar.  Enjoy your tea.

HOW TO MAKE ENGLISH TEA :

  • Fill the kettle with cold water.
  • Boil the water.
  • Warm the pot.
  • Put one teaspoon of tea in the pot for each person.
  • Pour hot water into the pot.
  • Let the tea infuse for five minutes, then stir and serve.
  • If you want, you can add some milk and sugar.
  • Enjoy your tea.
КУЛЬТУРА ЧАЕПИТИЯ  В АНГЛИЙСКОМ СТИЛЕ  ВМЕСТЕ С ЛЁГКИМИ ЗАКУСКАМИ И УТОНЧЁННЫМИ СОРТАМИ ЧАЯ К СТОЛУ ПРИНЯТО «ПОДАВАТЬ» ИЗЯЩНУЮ БЕСЕДУ. НА ЭТОМ ОСНОВАНИИ ДЕРЖИТСЯ ВСЯ ФИЛОСОФИЯ АНГЛИЙСКОЙ ЧАЙНОЙ  ЦЕРЕМОНИИ.    ПИТЬ ЧАЙ ПО-АНГЛИЙСКИ – ЭТО ПРЕЖДЕ ВСЕГО ОБРАЗ МЫСЛИ, ИСКУССТВО ОБЩЕНИЯ, УМЕНИЕ ПРИДУМАТЬ ТЕМЫ ДЛЯ РАЗГОВОРА  И ЛОВКО НАПРАВЛЯТЬ БЕСЕДУ В НУЖНОЕ РУСЛО

КУЛЬТУРА ЧАЕПИТИЯ В АНГЛИЙСКОМ СТИЛЕ

ВМЕСТЕ С ЛЁГКИМИ ЗАКУСКАМИ

И УТОНЧЁННЫМИ СОРТАМИ ЧАЯ

К СТОЛУ ПРИНЯТО «ПОДАВАТЬ»

ИЗЯЩНУЮ БЕСЕДУ. НА ЭТОМ

ОСНОВАНИИ ДЕРЖИТСЯ ВСЯ

ФИЛОСОФИЯ АНГЛИЙСКОЙ ЧАЙНОЙ ЦЕРЕМОНИИ.

ПИТЬ ЧАЙ ПО-АНГЛИЙСКИ – ЭТО

ПРЕЖДЕ ВСЕГО ОБРАЗ МЫСЛИ, ИСКУССТВО ОБЩЕНИЯ, УМЕНИЕ

ПРИДУМАТЬ ТЕМЫ ДЛЯ РАЗГОВОРА И ЛОВКО НАПРАВЛЯТЬ БЕСЕДУ В НУЖНОЕ РУСЛО

TEA MORALITIES  ЧАЙНЫЙ ЭТИКЕТ   Первой, кто сделал чайный напиток постоянным в жизни англичанина, стала юная королева Виктория.  Королева оставила нам

TEA MORALITIES ЧАЙНЫЙ ЭТИКЕТ

Первой, кто сделал чайный напиток постоянным в жизни англичанина, стала юная королева Виктория.

Королева оставила нам "Tea Moralities" - собственноручно написанные правила чайного этикета, которые легли в основу европейских традиций делового общения.

 ТРАДИЦИОННЫЕ ЗАКУСКИ К ЧАЮ  sandwiches  cakes    scones  buns  rolls

ТРАДИЦИОННЫЕ ЗАКУСКИ К ЧАЮ

sandwiches

cakes

scones

buns

rolls

What do you need for scones?  ( 350gram of flour, 1 teaspoon baking powder, 75 gram of butter, 1 cup of milk, 1 teaspoon of sugar, 1 teaspoon of salt, 1 tablespoon of raisins, 1 egg) How to make scones? 1) Mix the flour and baking powder. 2) Add the butter, sugar, raisins, an egg and milk. 3) Roll out the pastry to about 1 cm thick. 4) Cut into rounds. 5) Bake 15-20 minutes in a hot oven. Enjoy your scones.

What do you need for scones?

( 350gram of flour, 1 teaspoon baking powder, 75 gram of butter, 1 cup of milk, 1 teaspoon of sugar, 1 teaspoon of salt, 1 tablespoon of raisins, 1 egg)

How to make scones?

1) Mix the flour and baking powder.

2) Add the butter, sugar, raisins, an egg and milk.

3) Roll out the pastry to about 1 cm thick.

4) Cut into rounds.

5) Bake 15-20 minutes in a hot oven.

Enjoy your scones.

 You must lay sugar in the tea carefully.   You must eat the pie with the help of spoon but not hands.  You mustn’t tap the spoon for a cup stirring tea.   During drinking tea Englishmen speak only about pleasant things.
  • You must lay sugar in the tea carefully.

  • You must eat the pie with the help of spoon but not hands.
  • You mustn’t tap the spoon for a cup stirring tea.

  • During drinking tea Englishmen speak only about pleasant things.

 LET’S DRINK TEA!

LET’S DRINK TEA!