СДЕЛАЙТЕ СВОИ УРОКИ ЕЩЁ ЭФФЕКТИВНЕЕ, А ЖИЗНЬ СВОБОДНЕЕ

Благодаря готовым учебным материалам для работы в классе и дистанционно

Скидки до 50 % на комплекты
только до

Готовые ключевые этапы урока всегда будут у вас под рукой

Организационный момент

Проверка знаний

Объяснение материала

Закрепление изученного

Итоги урока

Профессиональный английский язык. Participle II

Нажмите, чтобы узнать подробности

Лабораторно-практическое занятие по профессиональному английскому языку по специальности "Повар".Работа над темой Participle II. 

Просмотр содержимого документа
«Профессиональный английский язык. Participle II»

Алгинский индустриально-технический колледж















Разработка урока профессионального английского языка

Тема: Participle II











Преподаватель: Зрячева Е.С.













Алга, 2017

The theme: Participle II.

Aims:

  1. Introducing and practicing new vocabulary.

  2. Revising previously taught vocabulary.

  3. Developing speaking skills – fluency consolidating the foreign language.

  4. Working with the professional vocabulary



The procedure of the lesson



Greeting. Aiming.

Good morning, students. Let`s begin our lesson. The previous lesson we have known about the Participle I and today we`ll talk about Participle II



Phonetic drill

First of all let`s revise some English verbs by the theme “Food”. Listen to the speaker and repeat after him in chorus.



Theme. Explaining

Forming, meaning, using of the Participle II



Written work

Exercises from the individual cards:

Translate, using Participle II

1. He doesn’t like boiled milk. 
2. I remember well his words said at the meeting. 
3. We don’t like the cake bought last week. 



Translate, using Participle II
1. The explanation given was not complete. 
2. The results received were of great importance for the further work. 
3. She showed us a list of the newly published recipes.



Use Participle II

1. The recipe (to write) by him was very long. 
2. We are interested in the goods (to produce) by this factory. 
3. She didn’t understand the word (to say) by him. 



Use Participle II

1. I don’t like the video (to buy) yesterday. 
2. This is the house (to build) many years ago. 
3. The question (to put) to the professor was important. 



Picture “Kitchen verbs”

Forming of the Participle II from the verbs



The kitchen

Presentation “Tableware”. Translate into Russian and Kazakh

Cooker - плита - 2

Fridge – холодильник-3

Sink – раковина - 1

Glass – стакан - 6

Cup – чашка - 5

Kettle – чайник - 4

Chair – стул - 21

Plate – тарелка - 7

Table – стол - 24

Salt shaker – солонка - 22

Tray – поднос - 19

Plate rack – сушилка -26

Baking tray–противень-15

Frying pan–сковорода -18

Whisk – веничек -14

Fork, knife, spoon - вилка, нож, ложка - 20

Ladle – половник - 17

Meat tenderizer - молоток для отбивания мяса - 23

Grater – терка – 16

Juicer–соковыжималка-10

Strainer – дуршлаг - 9

Napkin – салфетка - 11

Oven glove-прихватка-13

Tap – кран - 8

Cutting board-разделочная доска-12

Bowl – чаша - 25



Recipes

Today I`m waiting for the guests and I want to cook some delicious food but I don`t know what is it and what ingredients I need. Please help me to translate these recipes.



Translate from English into Russian and Kazakh. Presentation “Food”

Potato pancakes

500 г картофеля, очищенного. – 500 g potatoes, pared.

2 ст. ложки пшеничной муки. – 2 tablespoons all – purpose flour

1 мелко нарезанная луковица. — 1 finely chopped onion.

1 яйцо. – 1 egg.

¾ ч. ложки соли. – ¾ teaspoon salt.

2 — 3 ст. ложки молока. — 2 – 3 tablespoons milk

2 ст. ложки растительного, подсолнечного масла. – 2 tablespoons vegetable oil.

Перец. — Pepper

Масло для жарения. — Oil for frying

Приготовление:

1. Натереть на тёрке картофель и отжать его хорошо. — Using grater, grate potatoes and drain well.

2. Перемешать в большой миске натёртый картофель с луком, яйцом, мукой, солью, молоком, растительным маслом и перцем. — In a large bowl, combine grated potato with onion, egg, flour, salt, milk, vegetable oil and pepper.

3. Разогреть медленно растительное (подсолнечное) масло в сковороде до тех пор, пока кусочек хлеба кинутый в масло не станет золотисто – коричневого цвета. — Heat oil slowly in frying — pen, until bread cube dropped into oil becomes golden – brown.

4. Выложить картофельную массу ложкой на разогретую сковородку и обжарить оладьи 2 или 3 минуты с каждой стороны или пока они не станут золотисто – коричневого цвета. — With spoon put potato mixture on frying – pen and fry pancakes 2 or 3 minutes on each side, or until golden – brown.

5. Подавать горячими. Serve hot.

Fruit salad

banana 1-2 pieces, apple 1 piece, tangerine 1-2 piece, orange 1 piece,  walnuts - 100g and fruit yogurt  to taste . Banana to peel and cut cubes. To peel tangerine, to cut each segment on 4 parts to clear everything to cut cubes, than to mix all fruits and fill yogurt



Checking up of the students` works



Summarizing.

What part of the verb did we learn today? What is it Participle II? What time does it translated at?

Ok. That`s all for this lesson. Your marks are …. So, good-bye.



Additional material: video by Jamie Oliver