СДЕЛАЙТЕ СВОИ УРОКИ ЕЩЁ ЭФФЕКТИВНЕЕ, А ЖИЗНЬ СВОБОДНЕЕ

Благодаря готовым учебным материалам для работы в классе и дистанционно

Скидки до 50 % на комплекты
только до

Готовые ключевые этапы урока всегда будут у вас под рукой

Организационный момент

Проверка знаний

Объяснение материала

Закрепление изученного

Итоги урока

Тема по английскому языку "Belarusian cuisine"

Нажмите, чтобы узнать подробности

Тема по английскому языку "Belarusian cuisine".

Просмотр содержимого документа
«Тема по английскому языку "Belarusian cuisine"»

Belarusian cuisine is considered to be one of the most diverse cuisines in Europe.

First of all I’d like to mention dishes from potato, which is called “the second bread” in Belarus. Potato is at the Belarusian table every season and in any state - fried, boiled, baked, stuffed. Potato is an ingredient for soups, salads and patties. The most popular dishes from potato are draniki, pancakes, babki, kolduny, kletski. The second place in Belarusian national cuisine belongs to meat and meat products, especially to pork and salted pork fat. Belarusians eat a lot of vegetables such as carrots, cabbage, radish, peas, etc. Belarusian national cuisine also offers fresh, dried, salted and pickled mushrooms and various berries.

When speaking about drinks, the specialties of the cuisine are myadovukha, berezavik, kvas. Kholodnik and okroshka are traditional cold soups. My favourite dish is borscht which is a beet soup served hot or cold, usually with sour cream.